28.7.2017: Yhdysvaltojen senaatti tyrmäsi jälleen terveydenhuoltoesityksen – McCain antoi ratkaisevan äänen

“Yhdysvalloissa senaatti on jälleen hylännyt terveydenhuoltoa koskevan lakiesityksen.

Äänestystulos on uusi isku presidentti Donald Trumpille, joka on luvannut kumota edeltäjänsä Barack Obaman luoman järjestelmän.

Esitys hylättiin yöhön venyneessä äänestyksessä vain täpärästi äänin 51-49. Ratkaisevassa roolissa oli republikaanisenaattori John McCain, joka äänesti esitystä vastaan. Myös republikaanien Susan Collins ja Lisa Murkowski vastustivat esitystä.

– Tämä oli pettymys, pettymys todellakin, sanoi senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell äänestyksen jälkeen.

Kolmas epäonnistuminen
Kyseessä oli kolmas epäonnistunut yritys kumota niin sanottu Obamacare. Britannian yleisradioyhtiö BBC :n mukaan varapresidentti Mike Pencen nähtiin keskustelevan John McCainin kanssa yli 20 minuuttia. Sen jälkeen McCain lähestyi demokraattiryhmää, joka näytti ilahtuneen hänet nähdessään.

Jo aiemmin tällä viikolla senaatti hylkäsi lakiesityksen, joka olisi kaatanut Obamacaren ilman korvaavaa järjestelmää. Nyt hylätty esitys olisi kumonnut vain joitakin osia nykyisestä järjestelmästä. New York Timesin mukaan sillä olisi silti ollut merkittäviä vaikutuksia amerikkalaisten terveydenhuoltoon, sillä se olisi lisännyt ilman sairausvakuutusta olevien ihmisten määrää 15 miljoonalla ensi vuonna.

Lain tarkoitus oli kuitenkin ennen kaikkea auttaa republikaanisenaattoreja yhdistämään voimansa edustajainhuoneen republikaanien kanssa, jotta kattava suunnitelma Obamacaren kumoamiseksi ja uuden järjestelmän laatimiseksi olisi saatu aikaan. Obamacare puolitti Yhdysvalloissa ilman sairausvakuutusta olevien määrän. Järjestelmää on kuitenkin haukuttu liian kalliiksi.”

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707282200291339_ul.shtml