3.11.2017: USA:n väitetään harjoitelleen salaa ydiniskua Etelä-Koreassa

“Pjongjang syyttää Yhdysvaltoja ydinaseharjoituksista.

Pohjois-Korea syyttää yhdysvaltoja salassa suoritetusta ”yllätys-ydinaseharjoituksesta”. Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan amerikkalaiset strategiset B-1B-pommikoneet lensivät salassa Etelä-Koreaan harjoitukseen. Tiedote löytyy tästä KCNA Watchin -sivuilta.

Pohjoiskorealaisten mukaan pommittajat lensivät Japanin Okinawan ylitse ja kääntyivät Etelä-Korean pohjoiskärjen Jejun saaren kohdalta kohti Sangdongin harjoitusaluetta. Siellä suoritettiin väitetysti amerikkalaisten ja eteläkorealaisten hävittäjäkoneiden suojaama ydinpommitusharjoitus simuloituihin pohjoiskorealaiskohteisiin.

KCNA:n mukaan tilannetta vakavoittaa entisestään se, että Yhdysvalloilla on samanaikaisesti kolme lentotukialusta Korean niemimaan liepeillä.

– Todellisuus osoittaa selvästi, että gangsterimaiset Yhdysvaltojen imperialistit ovat ne, jotka pahentavat Korean niemimaan tilannetta ja pyrkivät sytyttämään ydinsodan, jutussa todetaan.

Pohjoiskorealaisten väitteisiin on syytä suhtautua varauksin. Väite ydinaseharjoituksista on lähes varmasti väärä. B-1B-pommikoneet on nimittäin muunneltu jo 1990-luvulla sellaisiksi, etteivät niillä voida enää toimittaa mitään amerikkalaisarsenaalissa olevia ydinaseita.”

USA:n väitetään harjoitelleen salaa ydiniskua Etelä-Koreassa