5.11.2017: USA:n kenraalit: Pohjois-Korean voi riisua ydinaseista vain maahyökkäyksellä

“Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston mukaan Pohjois-Koreaa ei voi kokonaan riisua aseista ilman maahyökkäystä.

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvosto arvioi kongressiedustaja Ted Lieulle osoittamassaan kirjeessä, että Pohjois-Korean ydinohjelman kaikkia osia ei voida tuhota ilman maahyökkäystä. Asiasta uutisoi BBC.

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvosto on Yhdysvaltain asevoimien pääesikunta, joka toimii maan hallinnon neuvonantajana sotilasasioissa. Se koostuu eri puolustushaaroja komentavista kenraaleista sekä puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta. Puolustushaarakomentajien neuvostossa istuu siis USA:n korkein sotilasjohto.

Kontra-amiraali Michael Dumontin neuvoston nimissä antamassa vastauksessa sanotaan, että tällaisen sodan mahdollisten tappioden arvioiminen etukäteen on erittäin vaikeaa.

– Ainoa tapa paikantaa ja tuhota – täydellisellä varmuudella – kaikki Pohjois-Korean ydinohjelman osat, on maahyökkäyksellä, Dumont kirjoitti vastauksessaan.

Riskeinä mainittiin mahdollinen Pohjois-Korean vastaisku, kun Yhdysvaltojen joukot yrittäisivät tuhota maan ”syvälle haudattuja, maanalaisia laitoksia”.

– Salainen neuvonpito on paras paikka yksityiskohtaisemmalle keskustelulle, Dumont kirjoittaa.

Arviossa varoitetaan myös, että Pohjois-Korealla on ydinaseiden lisäksi todennäköisesti hallussaan biologisia ja kemiallisia joukkotuhoaseita, joita maan uskotaan olevan valmis käyttämään.”

USA:n kenraalit: Pohjois-Korean voi riisua ydinaseista vain maahyökkäyksellä