30.11.2017: Moni hämmästyi aamulla YouTubessa: Suomi maailman ainoa maa, jossa ei voi kuunnella Maamme-laulua – ”Sisältöjä ollaan palauttamassa”

“Teosto kertoo, että Googlen mukaan sisältöjä ollaan palauttamassa Suomen palveluun tämän päivän aikana.

Monia aamulla suosikkimusiikkivideoitaan selanneita hämmensi YouTubessa viesti, jossa kerrottiin, että video ei ole käytettävissä.

–  Video sisältää materiaalia, jonka omistaa TEOSTO. Video ei ole käytettävissä maassasi.

Osa asian huomanneesta väestä arvioi, että esto koskisi vain suomalaisia käyttäjiä.

– Eli lähes kaikki musiikki, niin koti- kuin ulkomainenkin on blokattu suomalaisilta käyttäjiltä, yksi palvelun käyttäjistä kertoo.

IS selvitti asian Teostosta. Kyseessä ovat Teoston ja Googlen väliset neuvottelut.

Moni lukija on huomannut, että Suomi on ainoa maa, jossa ei voi kuunnella esimerkiksi Maamme-laulua. Johtuuko tämäkin noista neuvotteluista?

– Teosto käy sopimusneuvottelut Googlen kanssa ainoastaan Suomen osalta, sisältöjen hetkellinen puuttuminen koskee siis Suomen YouTubea. Googlen mukaan sisältöjä ollaan palauttamassa Suomen palveluun tämän päivän aikana, Teoston viestintäjohtaja Jenni Pekkinen kertoi torstaina.

Asia alkoi selvitä aamulla
Lukijan mukaan käyttö oli estetty, vaikka kyseessä oli artistin itse lataama, virallisella tilillä oleva tai musiikkivideoihin keskittyvän Vevon materiaali.

Googlen tukisivulla asia selitetään näin: ” Emme onnistuneet uusimaan Teoston kanssa tekemäämme lisenssisopimusta, joten jotkin musiikkia sisältävät videot estetään Suomessa.”

IS kysyi aamulla Teostosta, mistä asia johtuu.

– Kyse on tilanteesta, jossa meillä ovat olleet pitkään käynnissä sopimusneuvottelut Googlen kanssa YouTuben käytöstä Suomessa. Googlen mukaan sisältöjä ollaan palauttamassa tämän päivän aikana, Teoston viestintäjohtaja Jenni Pekkinen kertoi aamulla Ilta-Sanomille.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005470290.html