6.12.2020: Amerikkalaisdiplomaatteja sairastuttanut syndrooma johtui todennäköisesti lähetystöihin kohdistetuista mikroaalloista

“”Havannan syndroomaa” tutkittiin kolme vuotta.

Yhdysvaltojen Havannan lähetystön työntekijöistä ja heidän perheenjäsenistään monet saivat mystisiä oireita vuosina 2016-2017: huimausta, kuulohäiriöitä, ”sumuisaa” ajattelua, tasapainovaikeuksia. Diplomaateilta todettiin jopa lieviä aivovaurioita.

Myös Kanadan Kuuban lähetystön työntekijöillä oli samantyyppisiä oireita.

Yhdysvallat syytti Kuubaa ”äänihyökkäyksistä”, jotka Kuuba jyrkästi kiisti. Amerikkalaiset epäilivät, että Kuuba kohdistaa lähetystöihin ihmiskorvalle kuulumatonta äänisignaalia.

Luulosairauttakin epäiltiin

Lähetystöjen henkilökuntien oireiden syytä yritettiin selvittää, yksi vahva teoria oli jopa jonkinlainen kollektiivinen luulosairaus.

Lopulta asialle pistettiin Yhdysvaltojen kansallinen tieteiden akatemia, joka on nyt julkaissut raporttinsa asiasta.

Poikkitieteellinen selvitys päätyy siihen, että todennäköisin selitys oireille on lähetystöihin kohdistetut mikroaaltopulssit. Tutkimuksessa oli mukana muun muassa lääkäreitä ja insinöörejä.

Pulsseja tutkittiin Neuvostoliitossa

Tähän johtopäätökseen tultiin Neuvostoliitossa 50 vuotta sitten tehtyjen kokeiden tulosten perusteella.

– Neuvostoliitossa selvitettiin laajasti pulssina sykkivän radiosäteilyn vaikutusta sotilaisiin, kerrotaan raportissa. Sen mukaan radioaalto- tai mikroaaltopulsseille altistettujen henkilöiden oireet olivat pitkälti samanlaisia kuin amerikkalaisdiplomaattien oireet nyt puoli vuosisataa myöhemmin.

Neuvostoliiton kokeissa havaittiin, että jatkuvalla radiotaajuisella säteilyllä ei ollut samanlaisia vaikutuksia, vaan säteilyn piti tulla nimen omaan pulsseina.

Poikkitieteellinen selvitys päätyy siihen, että mikroaallot ovat todennäköisin syy”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/45d8e8c7-96c2-4c80-8fd5-a86c5354cded