24.2.2016: Sentin tarkkuutta paikannukseen

Sveitsiläinen u-blox tuo tarkennetun GNSS-satelliittipaikannuksen  moduulit, joiden avulla tarkkuus paranee alle senttiin. Uutuusmoduulista on jo näytekappaleet ja volyymituotanto alkaa loppuvuodesta.

NEO-M8P on u-bloxin mukaan markkinoiden pienin erittäin tarkan GNSS RTK (real time kinematic) tekniikan moduuli, joka tukeutuu satelliittipohjaisiin GPS- ja Glonass-navigointijärjestelmiin. Kooltaan moduuli on 12,2 x 16 x 2,4 millimetriä.

RTK-algoritmit ovat valmiiksi integroitu moduuliin. Tämän seurauksena, moduulin kokoa ja paino voidaan merkittävästi vähentää, ja virrankulutus on saatu valmistajan mukaan viisi kertaa pienemmäksi kuin olemassa olevissa ratkaisuissa.

RTK-tekniikoita on käytetty jo jonkin aikaa erikoispaikannuksen markkinoilla, kuten maanmittauksessa ja rakentamisessa. Laajemmin käytettyihin sovelluksiin tekniikka on ollut vielä liian kallista ja monimutkaista.

Pian siihen on tulossa muutos, kun robottiautot ja muut miehittämättömät laitteet tulevat laajempaan käyttöön. Muita moduulin potentiaalisia sovellusalueita ovat maatalouden ja robotiikan ohjausjärjestelmät, kuten traktorit tai robottiruohonleikkurit.

”Moduulimme madaltaa kynnystä kehittää uusia laitteita, jotka hyödyntävät senttimetritason tarkkuutta ”, sanoo u-Bloxin pääjohtaja ja perustaja Daniel Ammann.”

Sentin tarkkuutta paikannukseen