13.6.2019: Tukholmassa pidetään ”ruotsalaisiin arvoihin” pohjaava eliitin tapahtuma, jonne yleisö tai toimittajat eivät pääse – vieraslistalla Greta Thunberg ja Barack Obama

Yleisöltä suljetussa konferenssissa eri alojen luovat eliitit verkostoituvat.

Tukholmassa on meneillään luovan eliitin konferenssi, joka on houkutellut Ruotsiin ykkösrivin kansainvälisiä vaikuttajia ja julkkiksia.

Vieraslistalla Brilliant Minds -konferenssissa on Aftonbladetin mukaan esimerkiksi Snapchatin perustaja, miljardööri Evan Spiegel, Oscar-palkittu yhdysvaltalainen näyttelijä Gwyneth Paltrow, rap-artisti Pharrell Williams ja malli Naomi Campbell.

Mukana ovat myös Ruotsin prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip ja ilmastoaktivisti Greta Thunberg.

Tapahtumaa on nimitetty ruotsalaisessa mediassa erittäin suljetuksi. Toimittajilla ei ole sinne asiaa.

Yleisö ei voi osallistua tapahtumaan. Lippuja ei myydä, vaan ainoastaan kutsuvieraat pääsevät mukaan, kertoo Aftonbladet. Expressenin mukaan myös tapahtuman ohjelma on ollut erittäin salainen Obaman vierailun takia.

Puhujalista on julkaistu Expressenin sivuilla.

”Luovan alan Davos”

Talouslehti Financial Times on kutsunut konferenssia luovan alan Davokseksi, kertoo Aftonbladet. Davosissa järjestetään Maailman talousfoorumi, jonne kansainvälinen talouseliitti kokoontuu epämuodollisissa merkeissä.

Greta Thunberg puhui myös Davosissa tammikuussa.

Ruotsin mediassa tapahtumaa kritisoidaan siitä, että ’ruotsalaisiin arvoihin’ pohjaava tapahtuma ei ole avoin yleisölle.

Tapahtuman sivuilla sanotaan, että tarkoituksena on yhdistää ”ruotsalaiset arvot”, kuten avoimuus ja läpinäkyvyys, yhdenvertaisuus, luottamus ja sosiaalinen vastuunkanto yrittäjähenkisyyteen.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 Spotifyn perustaja Daniel Ekin ja edesmenneen muusikko Avicin manageri Ash Pournourin aloitteesta.

Tapahtuma järjestetään Tukholmassa 13.-15. kesäkuuta.”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/80491439-9033-4293-b9eb-b97acde74ccc