25.3.2020: Koronaan on kuollut maailmanlaajuisesti jo yli 20 000 ihmistä – liikkumisrajoitukset koskevat nyt jo yli kolmea miljardia ihmistä

“Todettuja tartuntatapauksia on maailmassa jo yli 441 000, ja taudista on parantunut noin 112 000 ihmistä.

Uutistoimisto AFP:n laskujen mukaan erilaiset liikkumisrajoitukset koskevat nyt jo yli kolmea miljardia ihmistä, eli yli kolmasosaa maailman väestöstä. Lukemaa nostatti erityisesti keskiviikkona Intiassa voimaan astunut koko maan kattava liikkumiskielto.

Yli 1,3 miljardin asukkaan Intiassa on todettu vasta runsaat 500 koronatartuntaa ja kymmenkunta kuolemaa. Tautitapausten todellinen määrä on todennäköisesti moninkertainen.

Pääministeri Narendra Modi ilmoitti tiistaina liikkumiskiellosta, jonka rikkomisesta voi seurata jopa kaksi vuotta vankeutta.
Intiassa koronaviruksen pelko on johtanut lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten syrjintään, uutiskanava CNN kertoo. Kanavan tietojen mukaan esimerkiksi lääkäreitä on häädetty asunnoistaan, koska heidän pelätään levittävän virusta.

Espanjassa vuorokaudessa yli 700 koronakuolemaa

Espanjassa koronavirusepidemia pahenee entisestään. Maassa kirjattiin 24 tunnin kuluessa peräti 738 uutta kuolemantapausta, mikä oli yli 200 enemmän kuin päivää aiemmin ilmoitettu vastaava luku.

Yhteensä Espanjassa on kuollut tautiin jo 3 434 ihmistä eli enemmän kuin epidemian alkuperämaassa Kiinassa.

Espanjan terveysministeriön mukaan tartunnan saaneita on vajaat 48 000. Määrät ovat nousseet siitä huolimatta, että Espanjassa on voimassa erittäin tiukat rajoitukset kansalaisten liikkumiselle kodin ulkopuolella.

Terveysviranomaisten mukaan epidemian huippu alkaa olla lähellä ja se voidaan saavuttaa jo tällä viikolla.

Italiassa uusien koronavirustartuntojen määrä laski keskiviikkona jo neljättä päivää putkeen. Myös koronakuolemien määrä laski edellispäivään verrattuna. Keskiviikkona Italiassa kerrottiin edellisen vuorokauden aikana kuolleen 683 ihmistä koronaan.

Tiistaina ilmoitettu vastaava luku oli 743 ja se oli korkein sen jälkeen, kun epidemia alkoi.

Koronakuolemien määrässä Italia on muita maita edellä. Virallisten lukujen mukaan Italiassa on kuollut yhteensä 7 503 ihmistä. Tartuntatapauksia on reilut 74 000.

Yhdysvalloissa koronaan kuolleiden määrä nousi edellispäivästä yli 200:lla. Suomen aikaa keskiviikkoiltaan mennessä maassa oli Johns Hopkinsin mukaan kuollut koronan vuoksi yhteensä 849 ihmistä. Todennettuja tartuntoja Yhdysvalloissa on kirjattu kolmanneksi eniten maailmassa – yli 61 000.

YK julkisti humanitaarisen avun suunnitelman

YK julkisti keskiviikkona kahden miljardin dollarin suuruisen humanitaarisen avun suunnitelman koronan voittamiseksi. YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin mielestä koronavirus uhkaa koko ihmiskuntaa, ja koko ihmiskunnan on taisteltava sitä vastaan.

– Kansainvälinen toiminta ja solidaarisuus ovat elintärkeitä. Yksittäisten maiden vastatoimet eivät riitä, Guterres kertoo YK:n keskiviikkoisen tiedotteen mukaan.

Guterres varoittaa, että miljoonat ihmiset saattavat kuolla, mikäli maailma ei puhalla yhteen hiileen viruksen vastaisessa taistelussa.

Tuoreen humanitaarisen avun suunnitelman on hänen mukaansa määrä auttaa viruksen vastaisessa taistelussa kaikkein köyhimmissä maissa.”

https://demokraatti.fi/koronaan-on-kuollut-maailmanlaajuisesti-jo-yli-20-000-ihmista-liikkumisrajoitukset-koskevat-nyt-jo-yli-kolmea-miljardia-ihmista/