29.5.2019: Maailman huippuvaikuttajien Bilderberg-ryhmä kokoontuu Sveitsissä – Suomesta salakokoukseen kutsuttu vain Erkki Liikanen

“Suomen pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen osallistuu Sveitsissä tänä vuonna järjestettävään Bilderberg-ryhmän kokoukseen.

Erkki Liikanen on ainoa suomalainen, joka on kutsuttu mukaan torstaina alkavaan kokoontumiseen. Bilderberg-ryhmän nelipäiväinen kokous pidetään tänä vuonna Sveitsin Montreaux’ssa. Liikanen on osallistunut Bilderberg-kokoontumiseen aiemminkin.

Bilderbergiin kutsuttujen listalla ovat muun muassa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vävy ja erikoisneuvonantaja Jared Kushner, EU-komission puheenjohtaja Manuel Barroso, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja lukuisia valtioiden päämiehiä. Kutsuttujen joukossa on myös runsaasti liike-elämän tunnettuja vaikuttajia kuten Microsoftin pääjohtaja Satya Nadella ja talouden sekä politiikan johtavia asiantuntijoita.

Kokoukseen on kutsuttu tänä vuonna noin 130 osanottajaa yli 20 maasta. Järjestäjien mukaan osallistujista keskimäärin noin neljännes on poliitikkoja. Osallistujista noin kaksi kolmasosaa on perinteisesti Euroopasta ja loput Pohjois-Amerikasta.
Keskusteluista ei kerrota

1950-luvulta lähtien kokoontunut Bilderberg on ulkopuolisilta suljettu ryhmä, jonka kokouksiin kutsutaan vaikutusvaltaisia henkilöitä eri puolilta maailmaa. Ryhmän keskustelujen tarkoituksena on vahvistaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisiä suhteita.

Bilderberg-ryhmää on kutsuttu myös salaseuraksi, koska se ei tiedota keskusteluidensa sisällöistä julkisuuteen. Myöskään tiedotusvälineitä ei päästetä seuraamaan kokouksia.

Kokoontumisen keskustelut käydään niin sanotuilla Chatham House -säännöillä, jonka mukaan osallistujat saavat käyttää esitettyjä tietoja, mutta eivät paljastaa tiedon esittäjää eikä hyödyntää tietoa niin, että se voidaan yhdistää esittäjäänsä.

Tämän vuoden keskusteluteemat on kuitenkin kerrottu Bilderberg-ryhmän julkaisemassa tiedotteessa. Teemojen joukossa ovat muun muassa ilmastonmuutos, Venäjän ja Kiinan rooli, Britannian EU-ero brexit, Euroopan tulevaisuus, kestävä kehitys, sosiaalinen media, avaruus sekä kapitalismin tulevaisuus.

Tämän vuotinen Bilderberg-kokous on järjestyksessään 67. Ensimmäinen kokous järjestettiin vuonna 1954 Hollannin Oosterbeekissä Hotel De Bilderbergissä, jonka mukaan ryhmä sai nimensä.

Viime vuoden kokoontumien järjestettiin Italian Torinossa ja vuoden 2017 kokous Chantillyssä Yhdysvalloissa. Viime vuonna Suomesta oli kutsuttu mukaan Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, kansanedustaja Elina Lepomäki (kok), sekä Nordean ja Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Erkki Liikanen kertoi keskiviikkona Iltalehdelle, ettei halua kommentoida Bilderbergiin liittyviä asioita etukäteen.”

https://www.iltalehti.fi/talous/a/094a429b-0736-4287-83a0-9afc64cb8f7d