23.9.2017: Tulivuori uhkaa purkautua Balilla – ulkoministeriö kehottaa matkaajia seuraamaan uutisia

“Suomen ulkoministeriö on lähettänyt Balilla matkustusilmoituksen Balille tehneille suomalaisille tiedon maanjäristyksen uhasta ja kehotuksen seurata paikallisia uutisia.
Indonesian Balilla on annettu evakuointimääräys mahdollisen tulivuorenpurkauksen takia.

Tulivuori Agung saattaa purkautua millä hetkellä hyvänsä, ja ihmisiä noin 12 kilometrin säteellä tulivuoresta on kehotettu evakuoitumaan.

Ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Juhana Tuunanen kertoo MTV uutisille, että matkustusilmoituksen on tehnyt 206 ihmistä.

– Se ei tietenkään kerro alueella olevien kokonaismäärää, Tuunanen sanoo.

Ulkoministeriö seuraa Agung-tulivuoren aktiivisuutta tarkasti.”

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tulivuori-uhkaa-purkautrua-balilla-ulkoministerio-kehottaa-matkaajia-seuraamaan-uutisia/6586302

 

 

22.9.2017: Balilla pelätään tulivuorenpurkausta – yli 10 000 evakuoitu

“Purkausuhka ei ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut matkailuelinkeinoon.

Balin turistisaarella on tulivuorenpurkausta koskeva valmiustila nostettu korkeimmilleen.

Kuluneen viikon aikana tulivuori Agung on antanut yhä voimakkaampia viitteitä lähestyvästä purkauksesta. Tarkempaa arviota purkauksen ajankohdasta ei kuitenkaan voida antaa.

Yli 10 000 lähiseudun asukasta on evakuoitu tulivuoren lähistöltä. Viranomaiset ovat antaneet määräyksen, jonka mukaan ihmiset on evakuoitava 9 – 12 kilometrin etäisyydeltä Agungin ympäristöstä.

Agung on 3 031 metriä korkea vuori Balin itäosassa. Tulivuori purkautui viimeksi vuonna 1963, jolloin 1 100 ihmistä sai surmansa.

Purkausuhka ei ole toistaiseksi vaikuttanut saaaren matkailuun. Agung-vuori sijaitsee runsaan 50 kilometrin päässä tärkeimmistä turistikohteista.

Indonesiassa on yli 120 aktiivista tulivuorta.”

https://yle.fi/uutiset/3-9847922?origin=rss