21.8.2017: Täydellinen auringonpimennys halkaisi USAn

 

Lopunajat.fi 14.8.2107. Julkaistu 21.8.2017 klo 13:03. Päivitetty 22:35

Täydellinen auringonpimennys halkaisee USA:n 21.8.2017.

Pimennys alkaa Yhdysvaltojen länsirannikolla noin klo 20.15 Suomen aikaa ja päättyy itärannikolla noin kello 21.50 Suomen aikaa.

Samaan aikaan Aurinko on jo laskeutunut Israelissa ja aloittaa juutalaisen kalenterin mukaisen vuoden 5777 viimeisen kuukauden Elul.

Juutalaisessa perinteessä kuukausi Elul on katumuksen aika. Shofaria soitetaan joka aamu Elul kuukauden ensimmäisestä aamusta Rosh Hashanah, eli juutalaisen kalenterin mukaiseen uuden vuoden juhlaan asti. Vuosi 5778 alkaa käytännössä auringon laskettua 20.9.2017.

“Elul” sana muistuttaa juurisanaa “etsiä” aramean kielessä. Talmud on heprealaista Raamattua täydentävän suullisen lain yhteenveto ja selitysteos. Sen mukaan hepreankielinen sana “Elul” voidaan ymmärtää olevan akronyymi sanonnalle “Ani L’dodi V’dodi Li” – “Minä olen rakkaani oma, ja rakkaani on minun” (Laul. l. 6:3, Song of Solomon 6:3).

Täydellinen auringonpimennys kulkee viistosti koko Yhdysvaltojen yli lännestä itään. Täydellisen pimennyksen vyöhyke kulkee poikkeuksellisen väestörikkaan alueen kautta ja se näkyy täydellisenä ainoastaan Yhdysvalloissa.

Auringonpimennys ylittää USAssa useita siirroslinjoja ja Yellowstonen supertulivuoren.

Auringonpimennys aiheuttaa erityisen suurta painetta mannerlaatoissa ja siirroslinjoissa
Aurinko ja Kuu aiheuttavat tunnetusti vuorovesi-ilmiön, joka liikuttaa valtavia vesimassoja päivittäin. Auringonpimennyksessä yhteisvaikutus on suurempi, kun Aurinko ja Kuu ovat linjassa keskenään. Tämä voisi laukaista isojen maanjäristysten ja tulivuorenpurkausten ketjun.

Yellowstonen supertulivuoressa on viime aikoina havaittu poikkeuksellisen paljon seismistä toimintaa, jolloin auringonpimennyksen mahdollisesti aiheuttama lisäpaine voi saada sen purkautumaan. Tällä olisi erittäin vakavia – maailmanlaajuisia seurauksia.

Kristikunnassa on ollut pitkään ja paljon spekulaatiota tempauksen, eli seurakunnan ylösoton ajankohdasta. Osa on sitä mieltä, että se tapahtuu ennen Antikristuksen ja ahdistuksen aikaa, toiset että puolessa välissä tuota ajankohtaa ja loput kun tuo 7 vuoden ajanjakso on ohitse.

Spekuloidaan esimerkiksi sitä, että tempaus ajoittuisi nimenomaan syksyyn ja sitä kyllä esimerkiksi edellä mainitut asiat kyllä puoltavat, kuten myös syyskuun 23. päivä 2017 jolloin tapahtuu harvinainen ilmiö tähtitaivaalla, kun tietyt planeetat ovat asettuneet Neitsyen ja Leijonan tähtikuvioihin ja muodostavat tarkasti Ilmestyskirjan 12. luvussa ilmoitetun tilanteen:

Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. (Ilm:12:1)

Mutta kuten Jeesus itse sanoi: ei kukaan tiedä aikaa eikä hetkeä, jolloin loppu tulee. Ainoastaan Isä Jumala yksin tietää.

On myös muistettava, että lähtö voi itse kunkin kohdalla tulla jo tänään.  Siksi tärkeintä on, että olet henkilökohtaisesti antanut elämäsi Jeesukselle. Vain Hän voi antaa sinulle sinun syntisi anteeksi ja ikuisen elämän. Tämän jälkeen sinun ei tarvitse enää pelätä sitä, mikä maanpiiriä tulee aikanaan – ehkä jo hyvinkin pian kohtaamaan.