18.7.2017: Paha tappio Trumpille: Obamacare jää voimaan

“Yhdysvalloissa republikaanisen puolueen vaihtoehto Obamacareksi kutsutun terveydenhuolto-ohjelman korvaamiseksi on kaatumassa. Obamacare on siis jäämässä voimaan, vaikka republikaanit ovat vannoneet jo seitsemän vuoden ajan torjuvansa sen.

Syynä nyt presidentti Donald Trumpinkin ajaman uudistuksen kaatumiseen on se, että se ei ole saamassa riittävää tukea Yhdysvaltojen parlamentin ylähuoneessa, senaatissa.

–Yritys kaataa ja välittömästi vaihtaa Obamacare, ei onnistu, republikaanien ryhmäjohtaja Mitch McConnell myöntää The New York Timesille.

Äänet olivat menossa tasan, kunnes maanantai-iltana kaksi uutta republikaanisenaattoria ilmoitti, ettei asetu uuden lain tueksi. Kaikkiaan neljä republikaanisenaattoria vastustaa uudistusta.

Uutiskanava CNN:n mukaan uutinen kerrottiin, kun Trump isännöi Valkoisessa talossa illallisia, joilla hän pyrki hankkimaan tukea republikaanien terveydenhuoltouudistukselle. Trump tviittasi myöhemmin, että republikaanien tulisi vain kaataa Obamacare, kuten hän vaalikampanjassaan vannoi, ja aloittaa uuden terveydenhuoltolain uudistaminen puhtaalta pöydältä.

–Demokraatit kyllä liittyvät mukaan, Trump arvelee.”

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/225507-paha-tappio-trumpille-obamacare-jaa-voimaan