7.3.2017: “Tilanne on lähestymässä ydinsotaa” – Etelä-Korean ohjuspuolustuksen rakentaminen alkaa

“Pohjois-Korean YK-lähettiläs varoittaa Korean niemimaan olevan matkalla kohti “ydintuhoa”.
Amerikkalaissotilas harjoituksissa Etelä-Koreassa.

YK-lähettiläs Ja Song-nam väitti YK:lle lähettämässä kirjeessä, että Yhdysvallat käyttää Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen sotilasharjoituksissa ydinkäyttöisiä lentotukialuksia, ydinsukellusveneitä, ydinpommittajia ja häivehävittäjiä.

– Tämän seurauksena Korean niemimaan tilanne on jälleen luisumassa ydinsodan partaalle, Song-nam totesi kirjeessään.

Pohjois-Korea laukaisi maanantaiaamuna neljä ballistista ohjusta Japanin aluevesiin.

Samaan aikaan valmistelut uuden THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmän rakentamiseksi ovat alkaneet Etelä-Koreassa. Yhdysvallat on alkanut toimittaa Etelä-Koreaa tarvikkeita järjestelmän rakentamiseksi. Se on tarkoitus saada käyntiin huhtikuuhun mennessä.

THAAD-järjestelmästä on muodostumassa kiista myös Kiinan kanssa, jonka mielestä järjestelmä häiritsisi alueen turvallisuustasapainoa.

Etelä-Koreassa taas on pelätty, että ohjuspuolustusjärjestelmästä tulisi iskujen kohde.”

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pohjois%20korea%20ydinsota%20ohjuspuolustus-62494

 

7.3.2017: Pohjois-Korea: Ohjuslaukaisuilla harjoiteltiin iskua USA:n Japanin-tukikohtia vastaan

“Pohjois-Korea sanoo, että sen viimeisimmillä ohjuslaukaisuilla harjoiteltiin iskuja Yhdysvaltain Japanissa sijaitseviin tukikohtiin.

Asiasta kertoi Pohjois-Korean hallinnon KCNA-uutistoimisto. Uutistoimiston mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un oli valvonut ohjuskokeita.

Pohjois-Korea ampui maanantaiaamuna paikallista aikaa neljä ohjusta mereen. Kolme niistä lensi lähelle Japania. Japanin pääministeri Shinzo Abe sanoi eilen, että ohjukset laukaistiin lähes yhtäaikaisesti.

Pohjois-Korean KCNA-uutistoimisto kuvaili ohjuskoetta sanomalla, että “neljä yhtä aikaa laukaistua ohjusta ovat niin tarkkoja, että ne näyttivät akrobaattisilta lentäviltä joukoilta muodostelmassa”.

Yhdysvallat ja Japani vaativat maanantaina YK:n turvallisuusneuvostoa järjestämään hätäkokouksen Pohjois-Korean ohjuskokeiden vuoksi. Kokous järjestettäneen keskiviikkona.”

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005116741.html?ref=rss