27.6.2015: Varoitus USA:n aikeista tuhota Eurooppa liikaa Verkkouutisille: Tämä sensuroitiin tänään!

“Kokoomuksen Verkkouutisille asiantuntijoiden varoitukset Yhdysvaltojen vaarallisista pyrkimyksistä Euroopassa eivät ole sallittua sisältöä. Suomalaisen kansainvälisen oikeuden lakimiehen Peter Iiskolan haastatteluun perustunut artikkeli sensuroitiin kokonaan kun se oli kaksi päivää julkaistuna.

Verkkouutisten alkuperäinen artikkeli, joka julkaistiin torstaina, perustui Vesti-lehden julkaisemaan kansainvälisten asioiden analyytikko ja diplomaatti Peter Iiskolan haastatteluun. Tänään lauantaina kuitenkin USA:n toimista varoittava artikkeli sensuroitiin kokonaisuudessaan Verkkouutisten sivulta ilman selitystä.

Peter Iiskola lähetti Verkkomedialle sähköpostitse julkaistavaksi kokonaisuudessaan tallentamansa uutistekstin, jonka on kirjoittanut toimittaja Juha Pekka-Tikka, joka on Wikipedian mukaan Verkkouutisten ja Nykypäivä-lehden poliitikan toimittaja. Iltasanomissa Tikka palveli vuodesta 1991 vuoteen 2009 saakka. Artikkeli löytyy myös toistaiseksi edelleen googlen välimuistista.

Tapahtuneen sisältösensuurin huomioarvoa lisää, että nn. Peter Iiskolan Newsweekille antama kommentointi “Suomen reserviläiskirjeen” yhteydessä herätti suuren kohun toukokuun alussa, jolloin Suomen viranomaiset painostivat Newsweekin muuttamaan (sensuroimaan) artikkelinsa sisältöä, mutta Newsweek kuitenkin säilytti Iiskolan haastattelun ennallaan harvinaislaatuiseksi kokemastaan viranomaispainostuksesta huolimatta.

Alla kokonaisuudessaan Verkkouutisten sensuroima uutissisältö ja kuvakaappaus alkuperäisen artikkelin aiemman olemassaolon kiistattomaksi todentamiseksi.

 

 

Verkkouutiset 25.6.2015:

Vesti-julkaisun otsikko: “Suomalaisdiplomaatti: USA on valmis tuhoamaan Euroopan”

Putin-myönteisenä tunnettua suomalaislakimiestä Peter Iiskolaa on haastateltu lännen pahuudesta Vesti-lehdessä.

Vestin suomalaishaastattelu on kuvitettu dramaattisesti.Vesti.lv on haastatellut “suomalaista lakimiestä, lähimenneisyydessä Euroopan Neuvostossa ja YK:ssa diplomaattina toiminutta Peter Iiskolaa”. Kuvituksena on käsitelty kuva, jossa Pariisin Eiffel-torniin osuu ohjuksia.

“Jos Euroopan parlamentti ei nopeasti muuta suhtautumistaan Venäjään ja USA:an, on maailma syksyllä uuden kauhean sodan kynnyksellä”, ingressissä todetaan Peter Iiskolan sanovan.

Ex-diplomaatti kertoo tajunneensa, että ilman (lännen) ulkopuolista puuttumista Ukrainassa ei olisi alun perin tapahtunut mitään. USA on hänen mukaansa lähinnä nukketeatterin vetäjä, joka investoi Ukrainan vallankumoukseen viisi miljardia dollaria.

Peter Iiskola kertoo laajassa kysymys-vastaus -haastattelussa, että hänen mielestään Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsia pakotettiin allekirjoittamaan sopimus EU:n kanssa, pankkiirit päättävät kaikesta länsimaissa, EU ei ole demokraattinen instituutio, Ukrainaa johtaa juntta, EU:n ja USA:n todellinen tavoite on vallankumous tai -kaappaus Venäjälle ja USA:lle oli kova isku tajuta, että Venäjä on rakentamassa Euraasian unionia.

Iiskolan mukaan länsi piti Venäjästä, kun se oli lännen häikäilemättömien nukkien ja oligarkkien käsissä, mutta Vladimir Putin on pysäyttänyt tämän.

EU:n laajentumista Iiskola sanoo Lebensraumin haluamiseksi. Kyseessä on viittaus Natsi-Saksaan.

Hän kertoo, että suomalaisista 70 prosenttia on Natoa vastaan, mutta presidentti on tässä asiassa hiljaa kuin hiiri. Iiskola sanoo Vestille, myös, että Suomen hallitus valmistelee sopimusta Naton kanssa piilossa kansalaisilta.

– Näissä maissa on hullua venäläisvastaista propagandaa. Ja monet, valitettavasti, uskovat sitä. Mutta ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa laulamasta USA:n lauluja. Muuta kuin sota, Iiskola toteaa lopuksi.”

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=13656