29.11.2014: Kanarian saarilla myrskyää, Espanjassa tornado

Parisataa suomalaislomailijaa jumissa Las Palmasissa – kone ei saa lähtölupaa tuulen takia

“Vaikka sateet ovat hieman hellittäneet Lanzarotella, tuulen vuoksi laskeutuminen saaren lentokentälle on ollut turvalllista vain välillä. Esimerkiksi Kanarian saariin kuuluvalla Teneriffalla on tuullut tänään pahimmillaan jopa 36 metriä sekunnissa.”

http://yle.fi/uutiset/parisataa_suomalaislomailijaa_jumissa_las_palmasissa__kone_ei_saa_lahtolupaa_tuulen_takia/7660058

 

Tornado iski Espanjan Aurinkorannikolle

“Espanjan ilmatieteen laitos on varoittanut voimakkaista sateista ja tuulista useissa Espanjan maakunnissa. Vakava myrskyvaroitus on annettu viikonlopun ajaksi lähes koko Espanjan etelä- ja itärannikolle sekä Baleaareille.”

http://yle.fi/uutiset/tornado_iski_espanjan_aurinkorannikolle__video/7659283

 

Myrsky runnoo huippusuosittua lomakohdetta – Kymmenet lennot myöhästelevät

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194944123402/artikkeli/myrsky+runnoo+huippusuosittua+lomakohdetta+kymmenet+lennot+myohastelevat.html

 

Myös Marokossa, Ranskassa ja Gazassa tulvii

Kovat tulvat piinaavat Gazaa – alueelle julistettiin hätätila

“Kaksi päivää kestäneet rankkasateet ovat saaneet tulvavedet nousemaan Gazan kaduille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan satoja ihmisiä on jouduttu evakuoimaan tulvien vuoksi kodeistaan. YK:n palestiinalaisjärjestö on julistanut alueelle hätätilan.”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288785244470.html

 

Tulvat piinaavat Marokkoa – uusia rankkasateita tulossa

“Marokkoon on saapumassa uusia, rankkoja sateita. Viikonlopun tulvissa surmansa sai yli 30 ihmistä. Uusi sadealue tuo sateita ja tuulta myös Etelä-Espanjaan ja Portugaliin.

Uusi annos sateita saapuu Marokkoon loppuviikolla.”

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tulvat-piinaavat-marokkoa-uusia-rankkasateita-tulossa/4559574

 

Rajut tulvat aiheuttaneet kymmeniä kuolonuhreja Marokossa – turistikohteessakin “poikkeuksellinen sade”

“Voimakas rankkasade on nostanut äkillisiä tulvia Marokon eteläosissa. Uutiskanava al-Jazeeran tietojen mukaan ainakin 31 ihmistä olisi saanut surmansa eri puolilla maata sattuneissa onnettomuuksissa.

Raju sade on tuhonnut satoja savesta tehtyjä asuintaloja mm. turistien suosimissa Agadirissa ja Marrakeshissa. Tulvat ovat vieneet mennessään monia teitä, joten pelastusmiehistöillä on vaikeuksia päästä tuhoalueille.

Agadirin eteläpuolella sijaitsevassa Guelminissa tullutta sadetta kuvataan poikkeukselliseksi. Sateiden ennustetaan jatkuvan ainakin koko maanantaipäivän.”

http://yle.fi/uutiset/rajut_tulvat_aiheuttaneet_kymmenia_kuolonuhreja_marokossa__turistikohteessakin_poikkeuksellinen_sade/7647442

 

Vastaa