24.6.2016: Australian merivoimilla julma siirtymäriitti: Kokelaat pakotettiin raiskaamaan toisiaan harjoituksissa

“Australian merivoimien kokelaiden väitetään joutuneen osaksi julmaa rituaalia.
Australian laivastossa tapahtunutta hyväksikäyttöä tutkivan komitean mukaan laivaston kokelaita on käsketty muun muassa käyttämään toisia kokelaita seksuaalisesti hyväksi ja raiskaamaan heitä.

Asiasta on uutisoinut muun muassa brittilehti The Independent.

Väärinkäyttöä kuvataan siirtymäriitiksi, johon on kuulunut raiskausten lisäksi myös esimerkiksi väkivaltainen ”blackballingiksi” kutsuttu rituaali, jossa on värjätty sukupuolielimiä kenkävoiteella, sekä “Royal Flush”, jossa on pantu ihmisten päitä wc-altaaseen ja huuhdottu siellä.

Komitean mukaan yksi entinen laivaston jäsen oli raahattu keskellä yötä urheilukentälle useita kertoja ja raiskattu. Hänet oli muun muassa pakotettu anaaliyhdyntään nuorempien värvättyjen kanssa. Heitä ohjeistivat tilanteessa vanhemmat värvätyt tai kantahenkilöstö.

Laivastoon 16-vuotiaana rekrytoidun Graeme Frazerin mukaan hänet oli hylätty tajuttomana yksin sen jälkeen, kun hänet oli ensin pakotettu juoksemaan pitkin käytävää muiden heitellessä häntä punteilla, saappailla ja muilla raskailla esineillä. Hänelle oli kerrottu tapahtuman olevan siirtymäriitti ”todelliseen laivastoon” pääsemiseksi. Frazer on nyt yksi 14 elossa olevista todistajia.

15-vuotiaan Eleanore Tibblen väitetään tehneen itsemurhan sen jälkeen, kun tällä oli ollut laivastossa seksisuhde 30-vuotiaan ohjaajansa kanssa. Tibble oli uhattu erottaa laivastosta suhteen takia.

Komitea aloitti työnsä vuonna 2012. Se on kuullut nyt 111 ihmistä, joka ovat kokeneet seksuaalista, fyysistä tai henkistä väkivaltaa Australian puolustusvoimissa.

Kaksi viikkoa kestävät kuulemiset alkoivat puolustusvoimissa toissapäivänä.

Alokasohjelmassa on tällä hetkellä noin 25 000 aktiivijäsentä.”

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/australian-merivoimilla-julma-siirtymariitti-kokelaat-pakotettiin-raiskaamaan-toisiaan-harjoituksissa/5960104