24.2.2015: Maailman ensimmäinen rahansiirto ihmiseen tehdään Suomessa

“Tulevaisuudessa käteen voi syöttää vaikkapa bussikortin, passin, ajokortin, avaimet ja luottokortin.

Dangerous Things -yrityksen valmistama siru perustuu NFC (Near Field Communication) –teknologiaan.

Myymälä 2015 -tapahtumassa on luvassa tänään historian havinaa, kun Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade lähettää matkapuhelimella rahaa Digital Health Solutionsin toimitusjohtajan Pekko Vehviläisen käteen. Kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun ihmisessä olevaan mikrosiruun siirretään rahaa.

Vehviläisen käteen joulukuussa asennettuun mikrosiruun on tallennettu hänen bitcoin-lompakkonsa tiedot.

Maksuteknologia perustuu BitPay-yrityksen teknologiaan ja palveluun, jota Suomessa edustaa Bitcoinkaupat.com. Maksamiseen soveltuvan teknologian toimittaa Bittiraha.fi.

Mihin käsirahaa ja käsisiruja sitten tarvitaan?

Vehviläinen muistuttaa, että lemmikeillä on ollut tunnistesiruja ihon alla jo parikymmentä vuotta.

”Tämä on muistisiru, johon voi kirjoittaa tai lähettää dataa, kuten tässä tapauksessa nfc-teknologialla. Tulevaisuudessa käteen voi periaatteessa syöttää vaikkapa bussikortin, passin, ajokortin, avaimet ja vaikka luottokortin”, hän visioi.

”Sirun käyttö yleistynee vasta kymmenen vuoden kuluttua, mutta olisi todella mielenkiintoista testata sirua jo nyt esimerkiksi juuri bussiliikenteessä.”
Vehviläinen muistuttaa, että kyse on myös turvallisuudesta: biohakkerointi yleistyy ja toisaalta kädessä oleva virtuaalilompakko kulkee aina mukana. Siitä ei käyttäjän huomaamatta voi viedä rahaa tai tietoja.

Vielä Vehviläinen ei voi käyttää kättään maksamiseen, mutta sirulle voi jo lähettää rahaa ja sitä voi käyttää netin kautta.

”Yhdysvalloissa Dangerous Thingsin perustaja säilöö sirussa kotiavaimiaan ja avaa kädellään myös tietokoneen. Noin tuhannella ihmisellä on tiettävästi siruja, ja valtaosa heistä käyttää sitä esimerkiksi juuri avaimina”, Vehviläinen kertoo.

”Muu käyttö on lähinnä jonkun sovelluksen avaamista matkapuhelimessa. Kun kosketat kättä, haluttu sovellus matkapuhelimessa aukeaa. Näin voi helposti esimerkiksi soittaa tiettyyn numeroon. Kun autossa koskettaa telineessä olevaa matkapuhelinta, soitto käynnistyy ja puhut suoraan hands-freehen.”

Siru on noin 12 millimetriä pitkä, kaksi millimetriä paksu ja se maksaa noin sata dollaria.

”Asennus tuntui pieneltä nipistykseltä eikä siru ole haitannut mitenkään edes kamppailulajien harrastusta”, Vehviläinen kertoo.”

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/maailman-ensimmainen-rahansiirto-ihmiseen-tehdaan-suomessa/3zPgTZRy?_ga=1