23.6.2016: Poliisin syytteet hylättiin mustan miehen kuolemantapauksessa – “Taittoi niskansa itse”

“Poliisimies Caesar Goodson Jr. vapautettiin tänään kaikista syytteistä Freddie Grayn murhatapauksessa. Gray kuoli saamiinsa vammoihin ollessaan poliisin kiinniottamana.

Tummaihoisen Grayn niska katkesi huhtikuussa 2015 hänen ollessaan poliisiajoneuvon kyydissä. Goodson, tummaihoinen hänkin, puolestaan kuljetti kohtalokasta poliisiajoneuvoa. Goodsonia syytettiin siitä, että hän oli ajanut tarpeettoman välinpitämättömästi autoa silloin, kun kyydissä oli toinen ihminen.

Grayn kuolema käynnisti mielenosoituksia ja mellakoita Baltimoren osavaltiossa, jonka väestöstä suurin osa on tummaihoisia. Keskipisteessä oli keskustelu siitä, kuinka Yhdysvaltain poliisi kohtelee tummaihoisia.

Grayn murhasta syytettiin kaikkiaan kuutta poliisimiestä. Heistä Goodson on kolmas, jonka syytteet on hylätty.

– Tuomioistuin on tyytyväinen siitä, että osavaltio ei ole pystynyt esittämään todisteita rikoksesta, tuomari Barry Williams sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

“Gray kaatui itse”

Goodsonin puolustusasianajajat vetosivat siihen, että Freddie Gray aiheutti itse omat vammansa ja lopulta kuolemansa kaatumalla auton perässä itse.

Puolustuksen mukaan Goodsonilla ei ollut koulutusta ymmärtää, että Gray oli loukkaantunut.

25-vuotias Freddie Gray pidätettiin viime vuoden huhtikuussa paettuaan poliisia alueella, jossa rikollisuus rehottaa. Hänet kuljetettiin Goodsonin kuljettamaan autoon käsiraudoissa, eikä hänen turvavyötään kiinnitetty.

Tuomioistuimen eteen oli kerääntynyt kymmeniä ihmisiä vaatimaan oikeutta Graylle.”

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/poliisin-syytteet-hylattiin-mustan-miehen-kuolemantapauksessa-taittoi-niskansa-itse/5960286