22.7.2017: Unohda pankkikortit, jäsenkortit ja avaimet – jo tuhansilla ruotsalaisilla siru ihon alla

“Ruotsissa ihonalaisella sirulla voi jo esimerkiksi maksaa junamatkan ja availla toimiston ovia.

Ihon alle asennettavien älysirujen määrä kasvaa hurjaa vauhtia länsinaapurissa Ruotsissa. Viime kesänä noin 500 ruotsalaisella oli siru ihon alla. Nyt siru löytyy jo arviolta 3 000 ruotsalaiselta.

Sirun avulla voi matkustaa jo esimerkiksi junalla Ruotsissa. Kansallinen junayhtiö SJ alkoi keväällä tarjota mahdollisuutta maksaa sirulla.

Yksi sirun ottaneista on Arvid Vikman. Siru on hänen vasemmassa kädessään. Nykyisin hän pääsee kulkemaan esimerkiksi työpaikkansa ovista ilman avaimia.

Kun Vikman heilauttaa vasemman kätensä kännykkänsä yli, niin ruudulle aukeaa hänen Facebook-profiilinsa.

”Otin sirun, koska se on mielestäni hauskaa. Se on tulevaisuutta, jota halusin hieman kokeilla”, Vikman sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa.

Tulevaisuudessa hän toivoo pääsevänsä eroon pankkikorteista, jäsenkorteista ja avaimista kokonaan ja skannaavansa asioita pelkästään kädellään. Se olisi helpotus ihmiselle, joka tuppaa hukkailemaan asioita.

Vikman haluaisi siruun myös tietoa hänen terveydentilastaan. Kotona valot voisivat mennä päälle, kun hän astuu sisään.

Jowan Österlund Biohax-yrityksestä kuvailee kehitystä räjähdysmäiseksi. Österlund teki aiemmin tatuointeja ja lävistyksiä. Nykyisin suurin osa ihonalaisista siruista Ruotsissa on hänen asentamiaan.

Yrityksen myynti on kuitenkin vielä pientä ja Österlund joutuu asentamaan paljon siruja ilmaiseksi kiinnostuksen nostattamiseksi. Österlund sanoo ruotsalaisten olevan kuitenkin avoiminta kansaa maailmassa uuden teknologian mahdollisuuksille.

Esimerkiksi junalippuna käyvän sirun asentaminen maksaa noin 150 euroa.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/unohda-pankkikortit–jasenkortit-ja-avaimet–jo-tuhansilla-ruotsalaisilla-siru-ihon-alla/8hbpMALZ

 

KATSO AIHEESEEN LIITTYVÄ VIDEO: Pedon Merkki