19.4.2016: Uusi järistys ravisteli tänään Ecuadoria – sunnuntain järistyksen uhreja jo 525

“Edellisen maanjäristyksen jäljiltä on edelleen kateissa noin 1 700 ihmistä, kertoi maan varasisäministeri tiistaina. Kuolleiden määrä on noussut yli viidensadan ja loukkaantuneita on tuhansia.

Ecuadoria on ravistellut tänään uusi maanjäristys. Maan pääkaupungin Quiton viranomaisten mukaan kyse oli viikonloppuna tapahtuneen järistyksen jälkijäristyksestä.

Järistys ei tiettävästi aiheuttanut vahinkoja, eikä tsunamivaroitusta annettu. Järistyksen voimakkuus oli 6,1.

Sunnuntain vastaisena yönä sattuneessa maanjäristyksessä on kuollut 525 ihmistä, kertoivat viranomaiset uutistoimisto AFP:lle keskiviikkona. Uhrimäärän on odotettu kasvavan huomattavasti, sillä 1 700 ihmistä on edelleen kateissa.

Uhriluku kasvoi AFP:n mukaan keskiviikkona, kun pelastajat löysivät Manabin alueelta raunioista 45 ruumista.

Sunnuntain vastaisena yönä sattunut maanjäristys on vaatinut ainakin 500 kuolonuhria.

Eloonjääneiden etsintä jatkuu. Kansainväliset pelastajat ja avustusryhmät ovat matkustaneet Ecuadoriin auttamaan pelastustöissä.

Kotinsa menettäneiden ihmisten terveyttä uhkaa esimerkiksi likainen juomavesi. Avustusjärjestöt ovat lähettäneet maahan esimerkiksi vedenpuhdistustabletteja ja hyttysverkkoja.

Pelastustyöt ovat jatkuneet järistyksen jälkeen muun muassa Portoviejon kaupungissa.

Ecuadorin presidentti Rafael Correa on sanonut pelastustöiden olevan vaikeita, mutta ne etenevät koko ajan. Joissakin kaupungeissa ei ole sähköä, ja paikoin pelastustöitä haittaavat maanvyöryt.

YK:n lastenjärjestö Unicef on varoittanut, että järistys vaikuttaa noin 150 000 lapseen. Espanjan Punaisen ristin mukaan noin 100 000 ihmistä tarvitsee apua.

Valkoisen talon tiedotteen mukaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama soitti Correalle eilen ja lupasi Yhdysvaltojen tekevän kaikkensa tukeakseen Ecuadorin toipumista. Correa on arvellut jälleenrakennuksen maksavan jopa 3 miljardia dollaria ja kestävän kaksi tai kolme vuotta.

Viikonlopun järistys oli Ecuadorin pahin lähes 40 vuoteen. Sen voimakkuus oli 7,8.”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001162826.html

 

19.4.2016: Ecuadorin maanjäristyksen uhriluku jo yli 400 – loukkaantuneita tuhansia

“Ecuadorin maanjäristyksen uhriluku on noussut entisestään. Kuolleita on löydetty nyt 413, kun eilen heitä oli noin 350.

Myös loukkaantuneiden määrä on kasvanut aiemmin ilmoitetusta 2 500:sta.

Maan presidentti Rafael Correa sanoi eilen, että järistyksen tuhojen korjaaminen maksaa todennäköisesti miljardeja dollareita.

Sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneen järistyksen voimakkuus oli 7,8. Pahimmin kärsineille alueille on julistettu hätätila ja koko maahan poikkeustila.”

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ecuadorin-maanjaristyksen-uhriluku-jo-yli-400/5849274