27.8.2015: 11-vuotias menehtyi yliajossa – tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena

“Tampereella 11-vuotiaan tytön kuolemaan johtanutta onnettomuutta tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisin perustelun mukaan epäilyksenä ovat törkeät tekomuodot, koska tapahtumaan liittyy yhdistelmä risteys, suojatie ja lapsi.

– Tällä hetkellä lähdetään siitä, että tekoon liittyy törkeää huolimattomuutta. Toki tutkinnan edetessä rikosnimikkeet voivat vielä muuttua, sanoo rikoskomisario Pasi Mettälä.

Tyttö jäi keskiviikkoaamuna sorarekan alle Tampereen ydinkeskustan tuntumassa. Tyttö vietiin kriittisessä tilassa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän kuoli saamiinsa vammoihin viime yönä.

Onnettomuus sattui Pirkankadun ja Mariankadun risteyksessä. Alustavien tutkimusten mukaan sekä rekalle että tytölle paloi vihreä liikennevalo.

Poliisi kertoi eilen, että täysperävaunullinen rekka oli ajamassa Pirkankatua keskustan suuntaan ja kääntyi oikealle Mariankadulle. Samalla puolella ja samasta suunnasta kävellyt tyttö ylitti suojatietä ja jäi ajoneuvon alle.

Onnettomuusristeyksessä käännytään oikealle jyrkästi 90 asteen kulmassa. Poliisi ei epäile tapauksessa ylinopeutta.

Lapseen törmänneen rekan kuljettajaa, joka on vähän yli 40-vuotias mies, ei ole vielä tänään kuultu. Tapahtumalle oli useita silminnäkijöitä.

Ihmiset ovat tuoneet turmapaikalle kukkia ja kynttilöitä uhrin muistamiseksi. Poliisi on pyytänyt, että tuomiset jätetään risteyksen sijasta turvalliselle alueelle Aleksanterin kirkkopuiston nurmikolle.”

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440646224759.html

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194995755697/artikkeli/11-vuotiaan+kuolema+tampereella+poliisi+on+kuulustellut+jarkyttynytta+rekan+kuljettajaa.html