19.3.2016: Paavi meni Instagramiin – “Uuden matkan alku”

“Paavi Franciscus on liittynyt sosiaalisen median Instagram-palveluun. Paavi avasi tilinsä ja julkaisi ensimmäisen kuvansa tänään 19. maaliskuuta. Paavi julkaisee kuvia Instagramissa nimellä @franciscus.

Instagram on ilmainen kuvien jakamiseen keskittynyt palvelu, jossa on Instagramin antamien tietojen mukaan yli 300 miljoonaa käyttäjää.

Paavin ensimmäinen Instagram-päivitys on omakuva, jossa hän rukoilee polvillaan. Kuvan yhteyteen on kirjoitettu useilla kielillä virke “Pray for me” (“Rukoilkaa puolestani”).

Paavi liittyi Instagramiin virkaanastujaistensa kolmevuotispäivänä. Paavin virkaanastujaisia vietettiin Vatikaanissa 19. maaliskuuta 2013.

Paavin julkaisu sai hetkessä tuhansia tykkääjiä ja kommentteja. Monissa kommenteissa katolisen kirkon hengellinen johtaja toivotetaan tervetulleeksi Instagramiin ja iloitaan hänen tilistään palvelussa.

Paavi ilmoitti uudesta aluevaltauksestaan Twitterissä, jossa hän on ollut helmikuusta 2012 lähtien. Instagram-tilin avaamisen paavi kuvaili olevan “uuden matkan alku”. Twitteristä paavi löytyy nimimerkin @Pontifex takaa. Hänellä on palvelussa 8,89 miljoonaa seuraajaa.

Hengellisen johtaja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa on jakanut mielipiteitä. Paavi on kuitenkin arvioitu Twitterin vaikutusvaltaisimmaksi johtajaksi.”

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2016/03/19/paavi-meni-instagramiin—uuden-matkan-alku